Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:337942 kpl

Teemasivu 25

Asentohoito avuksi traumojen hoitoon

Onpa voimakkaan lihasjännityksen aiheuttaja kehon sisäinen tai ulkoinen stressitekijä, asentohoito auttaa kehoa toimimaan tarkoituksenmukaisemmin ja harkitummin yllättävissäkin tilanteissa. Aivot pystyvät ohjaamaan kehon toimintaa nopeammin ja paremmin, kun aistit antavat häiriötöntä tietoa kehon sisältä ja sen ulkopuolelta.

Luonnollisesti hankalin tilanne syntyy, kun traumaattinen tilanne kuormittaa kehoa, jossa on jo valmiiksi paljon TTH -kuormitusta. Kohonneen adrenaliinin vastapainoksi syntyvä kortisolikuormitus voi häiritä suola- ja nesteaineenvaihduntaa niin pahasti, että aivojen toiminnan kannalta tärkeät hermotoiminnot saattavat vaarantua ja aivojen hapensaanti vähentyä.

Erityisen tärkeää asentohoito on kriisihoidon tukena, jolloin se auttaa kehoa tasapainottamaan paniikki- tai shokkitilanteessa häiriintynyttä hormonieritystä ja aineenvaihduntaa. Sen vuoksi shokki aiheuttaa välillisiä häiriöitä tasapainoaistinkin toiminnassa. Kummankin niiden oireina tunnetaan mm. vapina, vatsaoireet, sydänvaivat, lihassäryt, väsymys hyvästä yöunesta huolimatta, erilaiset unihäiriöt tai pelkotilat.

Silloin kun päähän on kohdistunut voimakas isku tai tärähdys, niiden vaikutuksesta kalkkikivihiukkasia saattaa kulkeutua tavallista enemmän tasapainoaistin elimen kaarikäytäviin. Tämäkin häiriötila voidaan hoitaa asentohoidolla.

Keho pystyy hoitamaan itse itseään oman säätelyjärjestelmänsä avulla, kun asentohoito saa kehon lihakset rentoutumaan. Se voi nopeuttaa kehon fyysistä ja psyykkistä kuntoutumista sekä ehkäistä traumoista johtuvia pitkäkestoisia ongelmia. Tasapainoinen keho auttaa ylläpitämään myös mielen tasapainoa, koska ahdistavien kokemusten käsittelyyn riittää enemmän energiaa.