Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:337935 kpl

Teemasivu 23

Asentohoito ja ammattiauttajien haasteet

Monet synkät tapahtumaketjut työllistävät sosiaali- ja terveyshuollon henkilöstöä sekä poliisia. Aikuisten kohdalla hoitoennusteet ovat usein huonoja, koska elämänhallinta on saattanut luisua pahasti sivuraiteille. Rikollisiksi ja vaarallisiksi todetut henkilöt eristetään. Vain harvat oppivat virheistään - epäonnekkaat tapahtumat jatkavat toistumistaan. Läheisten tunnekuorman kasvaessa inhimillinen välittäminen voikin kasvavan taakan alla muuttua välinpitämättömyydeksi. Sama vaara piilee myös ammattiauttajien jatkuvassa henkisessä kuormituksessa.

Ammattiauttajien epäkiitollisessa työssä asentohoito on uusi mahdollisuus. Laitoksissa ja laitoshoidossa sen valvottu toteuttaminen on mahdollista, ja on mielenkiintoista nähdä, miten paljon sillä voidaan saada pysyviä hoitotuloksia aikaan siten, että myös omatoiminen avohoito onnistuisi. (Katso persoonallisuuden häiriöt asentohoidon esteenä.)

Lasten ja nuorten kohdalla kaikkien heidän kanssaan toimivien tahojen yhteistyöllä voidaan saada aikaan enemmän silloinkin, kun vanhemmat evät huolehdi kunnolla lastensa hyvinvoinnista. Terveydenhuollon henkilöstön tärkeänä tavoitteena ja tehtävänä pitäisi olla perehtyä tasapainoaistin testaukseen ja asentohoitomenetelmiin, joilla voidaan hoitaa tasapainoaistia kokonaisvaltaisesti. Se tarkoittaa näillä sivuilla esiteltyjä asentohoitoketjuja, jolloin mikään tasapainoaistin kaarikäytävistä ei jää hoitamatta.