Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:297736 kpl

Miten TTH vaikuttaa kehossa?

2 Kohonnut adrenaliinitaso; aistien ylikuormitus

Tasapainohäiriön aiheuttama lihasjännitys ja kohonnut adrenaliinitaso ilmenevät mm. siten, että samalla henkilöllä saattaa esiintyä useita eri oireita samanaikaisesti: esim. kuulo-, näkö- ja kehonhahmotuksen häiriöitä. Tällaiseksi yhteiseksi tekijäksi sopii hyvin adrenaliini, joka elintoimintoja kiihdyttäen vaikuttaa koko kehossa samanaikaisesti. Myös asentohoito on vastaavasti korjannut eri aistien ja koko kehon toimintaa yhdellä ja samalla henkilöllä.

Näköhahmotusta voi haitata myös silmää ohjaavien lihasten jännitys ja toimintaongelmat. Koska kuulohahmotuksessa ei tarvita lihaksia, TTH:n vaikutukset sen osalta eivät voi selittyä pelkästään lihastoiminnan muutoksilla, vaan lisääntyneellä adrenaliinilla, joka herkistää ja ylikuormittaa kuulohahmotusta.

Mitä korkeampi adrenaliinintaso on, sitä enemmän eri aistit saattavat joutua toimimaan jatkuvasti ”hälytystilassa”. Tämän vuoksi aistien hahmotus voi muuttua yliherkäksi ja samalla epätarkaksi tai jokin niistä reagoi erittäin huonosti ja hitaasti. Adrenaliinikuormitus saattaa vaikeuttaa myös tunnetasapainon hallintaa. Katso TTH:n oireita