Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:337957 kpl

Miten TTH vaikuttaa kehossa?

2 Kohonnut adrenaliinitaso; aistien ylikuormitus

2 Kohonnut adrenaliinitaso: aistien ylikuormitus

Tasapainohäiriön aiheuttaman lihasjännityksen myötä kohoaa adrenaliinitaso. Se ilmenee mm. siten, että samalla henkilöllä saattaa esiintyä useita eri hahmotusongelmia samanaikaisesti: esim. kuulo-, näkö- ja kehonhahmotuksen häiriöitä. Tällaiseksi yhteiseksi tekijäksi sopii hyvin adrenaliini, joka elintoimintoja kiihdyttäen vaikuttaa koko kehossa samanaikaisesti. 

Lisäksi näköhahmotusta voi haitata myös silmää ohjaavien lihasten jännitys ja toiminta- ongelmat. Koska kuulohahmotuksessa ei tarvita lihaksia, TTH:n vaikutukset sen osalta eivät selity lihastoiminnan muutoksilla, vaan lisääntyneellä adrenaliinilla, joka herkistää ja ylikuormittaa  kuulohahmotusta.

Mitä korkeampi adrenaliinintaso on, sitä enemmän eri aistit saattavat joutua toimimaan jatkuvasti ”hälytystilassa”. Tämän vuoksi aistien hahmotus voi muuttua yliherkäksi ja samalla epätarkaksi tai jokin niistä reagoi erittäin huonosti ja hitaasti. Adrenaliinikuormitus saattaa vaikeuttaa myös tunnetasapainon hallintaa. Katso TTH:n oireita