Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:337891 kpl

Teemasivu 7

TTH, asentohoito ja painonhallinta

Lihottavan ruokavalion ja liian vähäisen liikunnan lisäksi painonhallintaa voivat vaikeuttaa kehon sisäiset tekijät, jotka liittyvät sisäeritykseen ja aineenvaihduntaan. Edellä olevassa luvussa kuvatut sokeri-, rasva-, suola- ja nesteaineenvaihdunnan häiriöt saattavat kasata kehoon ylimääräisiä rasva- ja nestekudoksia. Niiden kertymistä on vaikeaa hillitä ruokavalion ja liikunnan avulla silloin, kun tasapainohäiriö lisää jatkuvasti adrenaliinia ja edelleen verensokeria sekä insuliini puolestaan kiihdyttää makeannälkää ja estää rasvan palamista. Kortisoli osaltaan jatkaa tapahtumaketjua suola- ja nesteaineenvaihduntaan.

Kun asentohoidolla saadaan tämä epäedullinen ketjureaktio pysäytettyä, ruokavalion säännöstely helpottuu verensokerin tasoittuessa.

Lisäksi liikuntaharrastuksen ylläpitäminen voi olla helpompaa, vaikka ruokailu- ja liikuntatottumusten sekä elintapojen muuttamiseen saatetaan tarvita aikaa ja tietoista ponnistelua sekä kenties läheisten tukea. (Katso erilainen liikkuja; elintapasairaudet.)

Kehon oma säätelymekanismi voidaan saada hoitamaan itse itseään, jolloin kehosta poistuu vähitellen ylimääräisiä rasva- ja nestekertymiä.

Erityisesti vaikeaoireista tasapainohäiriötä hoidettaessa on hyödyllistä auttaa kehoa palautumaan sen rasituksista mahdollisimman monella tavalla: myös akupunktio on hyvä keino tasapainottamaan sisäerityksen häiriöitä ruokavalion ja asentohoidon lisäksi.